Tulburari
de comportament alimentar

Sunt mama unei adolescente de 17 ani si sunt ingrijorata deoarece fiica mea a slabit 12 kg in ultimul  an si mananca foarte putin, de teama sa nu se ingrase, desi e foarte slaba. Are 44 kg si e foarte mult preocupata de greutate. Nu stiu ce sa fac si cum sa o conving ca e foarte slaba.

Va recomand,  pentru inceput, sa consultati un medic endocrinolog.Din cele relatate de dumneavoastra, fiica dumneavoastra poate avea o tulburare de comportament alimentar.

Care este inaltimea fiicei dumneavoastra?  Pe baza informatiilor legate de inaltime si greutate se determina indicele de greutate corporala (BMI), care reflecta riscul somatic si tipul tulburarii.

Daca BMI are o valoare sub 18.5, diagnosticul este de anorexie nervoasa. (mai mult…)

Performate
profesionale

INTREBARE

Sunt disperat pentru că performanţele mele profesionale au scăzut mult in ultimul timp si nu  inteleg care sunt cauzele.  Nu pot face faţă situaţiei. Nu stiu din ce motive mi se intampla si nu reusesc de unul singur sa ma descurc,adica (mai mult…)

Atacul
de panica

INTREBARE

Ma numesc Mihai D.  am 27 de  ani  si as vrea sa stiu cat mai multe despre atacul de panica. (mai mult…)

Departe
de casa

INTREBARE

Sunt in dificultate si simt nevoia sa vorbesc despre problema mea. Am 27 de ani, m-am casatorit in urma cu doi ani si credeam ca toata lumea e a mea. Sotul meu nu e roman. Locui in tara lui. Are doi copi minori,din casatoria (mai mult…)

Stresul

INTREBARE

Din cauza stresului, am slabit 5 kg intr- o saptamana (posibil mai repede dar la o saptamana m-am cantarit). Am ramas cu 49 de kg, deci am slabit cam 10%.. Ce e recomandat sa fac? Sa mananc mai mult, sa  iau (mai mult…)

Probleme
studentesti

INTREBARE

Sunt studenta, anul doi si ma confrunt cu urmatoarea problema:  deoarece facultatea e in alt oras fata de locul in care traiesc parintii mei, am inceput o viata noua. Primele saptamani la facultate au trecut destul de bine, insa ma simteam pierduta, (mai mult…)